‘Göç’ temalı sergiler Mülteci Filmleri Festivali’nde
İZMİR – Halkların Köprüsü Derneği tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen İzmir Uluslararası Mülteci Filmleri Festivali kapsamında Suriyeli Sanatçı Tima Mansour’un ‘Kıstak’ ve Gülizar Kılıç’ın ‘Bir acıdan bin acıya’ başlıklı resim sergisi ziyarete açıldı. İzmir Sanat’ta düzenlenen serginin açılışında Halkların Köprüsü Derneği adına konuşma yapan Sevin Yalçın, derneğin çalışmalarına dikkat çekti.
Yalçın, “Halkların Köprüsü Derneği ötekileştirilmiş her kesimden bireylere karşı beslenen nefret korku ve beraberinde getirdiği yalnızlık duygusuna karşı çalışmalar yapan bir dernek. Bu çalışmalarının tamamını barışçıl dostane ve dayanışma duygularıyla yürütüyoruz. Derneğimiz aynı zamanda kültür ve sanat alanında da birçok çalışma yaparak birleştiriciliğini burada da gösteriyor. Şu anda da böyle bir çalışma içerisindeyiz” ifadelerini kullandı.
‘İNSANLIK TARİHİNİN BAŞINDAN GÜNÜMÜZE GÖÇLER OLDU’
Açılışta konuşan Tima Mansour, aşk, vatan, ölüm ve savaş üzerine yüzlerce yağlı boya esere imzasını attı. Çalışmaları Avrupa ve Orta Doğu’daki özel koleksiyonlarda yer alan Mansour, “Ben Şam’dan geliyorum. Ülkem yanıyor, kalbim yanıyor. O kadar zor ki. Resimlerimi bitirdiğimde yani bu serüvene bir son verdiğimde, belki de bu eserler benim yaratımım olmaktan çıkıyor ve sizin duygu ve arzularınıza hitap ediyor. Herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. Sanatçı Gülizar Kılıç da emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Göçmenlerin dramlarını, mutluluklarını her şeyini gayet yakından takip eden biriyim. Göç resimleri çalışıyorum. İnsanlık tarihinin başında günümüze kadar ister gönüllü ister zorunlu göçler oldu. Göçmenler geldikleri yerleri bırakmak zorunda kaldı ama her zaman hüzünlerini acılarını yanlarında taşıdılar. Bir acıdan bin acıya gittiler. Gittikleri yerlerde zulüm onların peşini bırakmadı. Bu sergiyi bu acılara ışık tutmak adına hazırladık” diye konuştu.